Ova internetska stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo
da dobijete najbolje iskustvo na našoj web stranici. 

Više informacija
Sektor
Ostali brandovi
I.S.V.E.
ISVE, lider u obradi drva u Italiji i inozemstvu, prvi koristi vakuum tehnologiju kao element inovacije za obradu drva. Više od 30 godina ISVE dizajnira i proizvodi vakuum sušare za obradu drveta, isparivače, prskalice i sustave za toplinsku obradu. Novost u ponudi su drobilice koje su u praksi pokazale pouzdan rad i pozitivne rezultate.
ISVE modeli ES i ESC jesu sušare posebno pogodne za sušenje polugotovih proizvoda uz razne vrste drva. Kako bi se postigli optimalni rezultati drvo mora biti postepeno i homogeno zagrijavano . Ovakvi rezultati korištenja modela ES i ESC postignuti su zahvaljujući seriji aluminijskih ploča koje prenose toplinu proizvedenu električnim otpornicima ili toplom vodom koja teče unutar specijalnih zavojnica. Racionalno korištenje toplinske energije ne ograničava korištenje dragocjenih izvora energije kao što je struja, ali je potiče zahvaljujući procesu sušenja koji je u potpunosti kompjuteriziran (međutim, uvijek ostaje mogućnost spajanja na izvor tople vode ako je dostupan). 
 Smanjene veličine ovih jedinica u usporedbi s produktivnosti stvara vidljive uštede u smislu prostora i jednostavnosti smještaja u prostorne kapacitete tvrtke, bez potrebe za nekim specijalnim mjenjanjem prostora ili dodatnim konektiranjem. U izgradnji “autoklava” koriste se visoko kvalitetni materijali, kao što su nehrđajući čelik i aluminij, koji garantiraju dugu otpornost od korozije, dok izbor komponenti od vodećih talijanskih i stranih proizvođača, omogućava visoku razinu pouzdanosti. Ove osobine, zajedničke svim ISVE sušarama, rezultiraju vrlo visokom kvalitetom sušenja, kraćim vremenom rada i smanjenem operativnih troškova. 
Moderna tehnologija koja se primjenjuje u radionicama drva rezultirala je optimiziranjem trošenja i vremena obrade sirovina. Međutim pokušati sačuvati 0,5 mm na debljini daske od 1 metar sa alatnim strojem bez obraćanja pozornosti na "nekvalitetu" operacije sušenja, može uzrokovati gubitke u prinosu između 5 do 10% na navedenim strojevima. Dakle sušaru se mora promatrati kao stroj koji je dio proizvodnje, koji garantira stvarnu uštedu na sirovinama i kvalitetu gotovog proizvoda. Brzo sušenje i sušenje bez greški je cilj koji se u ISVE-u slijedi već preko 20 godina istraživanja primjene vakuumskih sustava. 
Postoje dvije vrste rezultata koje smo postigli: 
 
1. kvantitativni: 
- Povećanje brzine u procesu sušenja u usporedbi s tradicionalnim sustavima; 
- Smanjenje troškova poslovanja; 
- Smanjenje količine skladišnog prostora za materijal koji se suši; 
 
2. kvalitativni: 
- Maksimalna homogenost konačne vlage; 
- Maksimalno smanjenje pucanja i savijanja; 
- Održavanje prirodnih karakteristika drva (boja, čvorovi, itd.); 
- Uklanjanje „xylophagans“ i drugih nametnika.
ISVE drvni impregnatori osiguravaju visoku trajnost svih vrsta drva. Vakuumska automatika je dizajnirana i konstruirana tako da pruža najviše prednosti. Osigurava da aktivni i zaštitni sastojci bolje penetriraju u drvna vlakna osiguravajući tako superiorniju zaštitu protiv gljivica i drugih patogena. Nakon impregnacije moguće je dugo vremena uživati u toplini i ljepoti površina koje su obložene ili dekorirane impregniranim drvom.
Tvrtka I.S.V.E. projektira i proizvodi i strojeve za drobljenje. U to spadaju drobilice s jednom, dvije i četiri osovine, kombinirani sustavi i granulatori prilagođeni zahtjevima korisnika. I.S.V.E. pogoni su smješteni u svim europskim i mnogim zemljama van Europe. Proizvodi dolaze u 3 linije: "Tritotutto" industrijske drobilice posebno dizajnirane za drobljenje urbanog i industrijskog otpada kao što su plastika, papir, karton, drvo i drvni otpad i sl. Raspon se kreće od najmanjeg i jednostavnog modela snage 5,5 kW do modela s većim ulazom za punjenje i višim performansama, s instaliranim kapacitetom snage do 200 kW. "Combi" serija: drobilice s granulatorom koje su u stanju proizvoditi sječku veličine između 4 i 12 mm. Prikladne su za usitnjavanje glomazne plastike, papirnatih dokumenata i drva. U treću skupinu spadaju industrijske drobilice s jednom osovinom i hidrauličkim potiskivačem te komplementarni sustavi s dvije i četiri osovine. Posebno su pogodni za usitnjavanje teških elemenata kao što su plastični blokovi, veliki komadi drveta, palete, papirnati dokumenti, ekstrudirane polimerne cijevi i sl. Sve drobilice mogu biti opremljene s dodatnom opremom kako bi se bolje prilagodile potrebnim radnim zahtjevima.
ISVE je proširila svoj asortiman rukovanja sisaljkama zbog uključivanja novog automatskog modela. Glavna karakteristika ovog proizvoda je činjenica da je u stanju "prepoznati" ploču pomoću senzora, podizati je i polagati bez potrebe za operatorom. Među ostalim karakteristikama, treba napomenuti kapacitet za obradu ploča koje nisu planirane,bez pukotina, bez ugrožavanja skupljanja i odabira pojedinog elementa. Omogućava da se hrpe ploča razvrstaju, te ukrcavanje ploča direktno na transportere valjka radi punjenja mašine. Za započeti automatski ciklus treba koristiti ručnu kontrolu za smještanje sisaljki vertikalno preko transportnih valjaka radi punjenja. Nakon selektiranja slijed počinje. 
Rukovatelj će provesti slijedeće: 
• Spuštanje dok se ne ostvari kontakt sa transportnim valjkom; 
• Otpuštanje ploče; 
• Podizanje do razine ploče radi rukovanja; 
• Horizontalno prelaženje dok se ne ostvari kontakt sa najgornjom pločom sa hrpe 
• Podignuti i preći na vertikalni položaj za utovar transportera valjka; 
• Pauzirati dok se čeka da operator da znak za skidanje. 
Stroj  je u mogućnosti provesti 3 do 6 ciklusa po minuti ovisno o udaljenosti koju treba prelaziti. Mogućnost da se automatski eliminira prisutnost bilo kakve letvice ostvaruje se primjenom 3,5 m duge četke kao opcije, pričvrćene za vakumsku sisaljku držača koja funkcionira kao ubrziva